Qui som

EnCercle és un espai ideat per compartir idees, recursos i experiències sobre l’Enfocament Restauratiu.

Ideòloga: Mònica Albertí i Cortés

Per conèixer-me una mica podeu consultar el meu perfil al Linkedin, on també hi trobareu alguns dels articles que he anat publicant amb companyes i companys. Però us deixo aquí un petit detall de la meva formació i el que he fet i faig.

Llicenciada en Psicologia per la UB, postgraduada en Mediació, màster en Pedagogia social i doctora en educació per la URL. Mediadora acreditada al CMDP.

Començo treballant en l’àmbit de la protecció de menors i combino aquesta feina amb treballs de recerca en diferents administracions, sempre en relació amb la infància.

Durant 10 anys treballo en l’àmbit escolar en el departament d’orientació de l’Escola l’Avet Roig. Després de formar-me com a mediadora entro a formar part de l’equip de Mediació Penal del Departament de Justícia i posteriorment coordino el Servei de Mediació Municipal de Sant Boi de Llobregat.

Premi ADR 2018 amb la Tesi Doctoral “Cap a una escola justa. La incorporació de la justícia restaurativa en l’àmbit escolar”.

Actualment em dedico de ple a la promoció de l’ERG en l’àmbit escolar, comunitari i en centres residencials d’acció educativa. Col.laboro amb diferents administracions (CEB, Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya) i amb entitats i associacions no lucratives que volen impulsar el desplegament de l’enfocament. I amb Instituts i Serveis Universitaris com a formadora de formadors, com l’ICE de la UB i el SAIP de Blanquerna.

L’ERG i la cultura de pau van de la mà, així que també participo en recerques sobre el desenvolupament de la cultura de pau en l’àmbit escolar a la FPCEE Blanquerna.