Dia Escolar de la No-violència i la Pau #DENIP2022

27 de gener de 2022 a les 17.30 h

La pau és el camí

M. Gandhi

Com el curs passat (20-21), enguany, el Servei d’Escola i Família del Departament d’educació organitza un Webinar per a la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau on l’Enfocament Restauratiu torna a tenir presència. La MHelena Tolosa, psicopedagoga, artista i col·laboradora d’encercle.cat ens parlarà de  L’Enfocament restauratiu en l’àmbit familiar i comunitari i la M.Elena Beà i Noel González, tots dos formadors en restaurativa, compartiran les seves experiències.

Ja fa temps que tenim clar que desenvolupar l’ERG en tots els àmbits, però mol especialment en l’àmbit escolar, és fer cultura de Pau, específicament cultura de Pau Positiva, que no se centra en l’absència de guerra sinó que, com diuen Caireta i Barbeito, és «el procés de realització de la justícia en els diferents nivells de relació humana. Un concepte dinàmic que ens porta a aflorar, afrontar i resoldre els conflictes de forma no-violenta i el fi de la qual és aconseguir l’harmonia de la persona amb ella mateixa, amb la naturalesa i amb les altres persones… Un procés en constant construcció, no és un estat o un temps de pau sinó un ordre social de reduïda violència i elevada justícia».

La Pau Positiva cal preparar-la i lluitar-la cada dia, els processos proactius i responsius que ens proposa l’ERG ens ajuden a fer-ho i la coherència amb els valors i principis que el sustenten la fonamenten.

No us perdeu el webinar!

Gràcies, David Sanahuja i, per extensió, al Servei d’Escola i família per promoure l’ERG i donar-li lloc el dia de la no-violència i la pau. I gràcies a totes les persones que esteu treballant per al seu desenvolupament. Només cal obrir els ulls al món proper i llunyà per saber que necessitem Pau Positiva ja!

Per cert, si voleu aprofundir en els conceptes de Pau, Violència i Conflicte i dotar-vos d’activitats per treballar-los a l’aula, no deixeu de llegir aquest document:

Introducció de conceptes, pau, violència i conflicte. Marina Caireta i Cecile Barbeito. Escola Cultura de Pau. UAB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.