L’Enfocament Restauratiu Global. De la teoria a la pràctica. Projecte pilot a l’Institut Salvador Seguí

Tot sembla impossible fins que es fa.

Nelson Mandela

Compartim amb vosaltres l’article publicat a la revista Àmbits de Psicopedagogia i Orientació, Nº 49 (3a. època) novembre 2018 p. 91-111.

L’article dona a conèixer el desplegament de l’Enfocament Restauratiu Global realitzat a l’Institut Salvador Seguí de Barcelona durant el curs 2017-2018. Iniciem l’article amb una breu introducció teòrica i una descripció del moment actual de l’ERG a Catalunya per després identificar objectius i accions dutes a terme en la fase d’implementació de l’enfocament al centre, que inclou la fase de sensibilització i formació realitzada durant el curs 2016-2017, assenyalant punts forts i reptes.

S’aporten algunes dades quantitatives que indiquen que hi ha hagut una disminució significativa de les intervencions en convivència i s’apunten algunes conclusions assenyalant elements facilitadors del desplegament de l’enfocament: la implicació de l’equip directiu, la connexió amb el pla d’acció tutorial, la necessària avaluació i la concreció d’un seguiment amb una persona experta.


Podeu accedir a l’article des d’aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *